Pagina's

donderdag 17 februari 2011

Wie en Waar?

Ik denk dat de meest linkse op de foto Pietertje van Oostenbrugge-Meijer is, mijn grootmoeder. Maar dat weet ik niet zeker. Dan daarnaast staat volgens mij opa en opoe Meijer, de ouders van Pietertje. Het meisje helemaal rechts weet ik niet wie dat is. Dus als iemand weet wie deze personen allemaal zijn dan even een reactie geven en kan kan ik het erbij zetten. En wanneer is deze foto gemaakt? Als ik naar de foto kijk lijkt het me dat deze foto is gemaakt bij het huis waar ze woonden. Aan de Voorstraat te Stellendam.

vrijdag 4 februari 2011

Winkelen

Op deze foto staan Laurens van den Boogert met zijn vrouw Betje van den Boogert (mijn grootouders) met tussen hen in hun dochter Ina en daar achter loopt ?. Volgens zeggen is deze foto gemaakt op de dijk in Middelharnis en ik denk dat het ongeveer 1954 zal zijn (maar dat is een gokje).
Update:
Het is inderdaad in Middelharnis (Menheerse) en het is in het jaar 1954. Ina is hier 2 jaar en achter hen loopt haar broer: Maarten van den Boogert die hier 12 jaar is.

woensdag 2 februari 2011

Poseren

Een niet al te beste foto. Maar op de foto staat Gerritje van Oostenbrugge-Spuij (mijn overgrootmoeder, van vaderskant). Gerritje Spuij is geboren op 14 Mei 1875 te Hellevoetsluis. Ze trouwde met Frans van Oostenbrugge op 26 Juni 1896 te Stellendam. Ze kregen in totaal 12 kinderen. Frans van Oostenbrugge is jong gestorven, hij overleed op 46 jarige leeftijd in het jaar 1920. Gerritje overleed op 31 Mei 1971. Dus Gerritje was al jong weduwe en is niet meer hertrouwd.

dinsdag 1 februari 2011

In de tuin

Op deze foto staat Elisabeth Joziena (Betje) van den Boogert-van der Valk met haar oudste dochter Martijntje van den Boogert in de tuin. Martijntje ( Tine) is geboren in Augustus 1937, dus deze foto zal ook in 1937 genomen zijn denk ik.