Pagina's

dinsdag 19 juli 2011

Ome Flip

Ome Flip in zijn jonge jaren. Ome Flip was een broer van mijn grootmoeder (van vaderskant) Pietertje Meijer. Hij woonde bij mijn grootvader en grootmoeder in huis samen met zijn ouders. Als kind had hij de stuipen gehad en had daar een hersenbeschadiging aan over gehouden. 


donderdag 14 juli 2011

Op de Kleuterschool

Christina Elisabeth (Ina) van den Boogert (dochter van Laurens van den Boogert en Elisabeth Joziena van der Valk) aan de afwas. En zo te zien had ze er lol in. Zou dat nu nog zo zijn? En ik dacht dat deze foto gemaakt is op de kleuterschool. Dus dan moet het 1956 of 1957 zijn.


vrijdag 8 juli 2011

Opa Meijer

Opa Meijer aan de wandel. Hij komt het erf oplopen. Opa Meijer is de vader van mijn grootmoeder. En ik kan me hem nog heel goed herinneren. Hij woonde samen met zijn vrouw en een zoon (ome Flip) aan de voorkant van het huis waar mijn grootouders woonden. Ze woonden dus in bij hun dochter. De muziektent op de achtergrond weet ik ook nog wel dat die daar stond.


woensdag 6 juli 2011

Poseren

Echt leuk vond ze het niet zo te zien. Er kan geen lachje vanaf. Dit is Martijntje van den Boogert (dochter van Laurens van den Boogert en van Elisabeth Joziena van der Valk) op 2 jarige leeftijd. Dus de foto is gemaakt in 1939. En zo te zien is de foto door een fotograaf gemaakt. Leuk voor het nageslacht al zag Tine daar toen de lol niet van in.

dinsdag 5 juli 2011

Voorstraat

Dit is het huis waar de fam. van Oostenbrugge heeft gewoond. De foto dateert uit 1910. Ik weet niet wie toen de bewoners waren, maar ik kan me het huis aan de Voorstraat nog heel goed herinneren. De lange gang met aan het eind de kamers van mijn overgrootouders met hun zoon, ome Flip. En ik weet ook nog dat er bedsteden in de kamers waren en dat erin geslapen werd. En die hele grote open zolder, dat was altijd zo eng. Soms bleef ik er als kind met mijn ouders wel eens logeren en dan sliepen we op zolder. Op die zolder waren een paar slaapkamertjes getimmerd en dan sliepen wij daar en dat vond ik toch zo griezelig. En er was ook een hele grote kelder en daar stonden de weckflessen en wat men al niet meer in een kelder bewaart. Die was ook al zo donker, brrrrr.


maandag 4 juli 2011

Christina Elisabeth

Na een pauze ben ik er weer en nu met een foto van Christina Elisabeth van den Boogert. Geboren op 26-2-1952 te Stad aan't Haringvliet. Ik denk dat de foto is gemaakt bij een fotograaf. Reacties zijn welkom!